Oppfølging av sykefravær er viktig

Sotra-bedriften AGR Field Operations mener fleksibilitet og eierskapsfølelse er den beste medisinen mot sykefravær. Konserndirektør Åge Landro trekker også frem opplæring av ledere i sykefraværsoppfølging som sentralt.
torsdag 18. februar 2010
Lesetid: 1 Minutt

- Det primære er høy bestemmelsesrett og fordeling av mye ansvar til hver enkelt. Hos oss blir du fort en sentral person, sier konserndirektør Åge Landro i AGR Field Operations til Bergensavisen.

- Strategien får enten arbeidstaker til å bli ukomfortabel eller til å blomstre. Vi har utelukkende opplevd det siste, sier han.

Totalt har AGR Field Operations 1,9 prosent sykefravær. Arbeidsstokken teller 830 mann. Skiller en ut de rundt 300 som er ansatt på norsk jord, var gjennomsnittet i fjor 2,8 prosent som er vesentlig lavere enn tilsvarende bedrifter i NHO. Her er gjennomsnittet 3,6 prosent.

Ledelsen lytter
Det er tradisjon for å lytte til de ansatte og støtte ideer i forhold til utvikling av teknologi og organisasjon. Når ansvaret blir kombinert med fleksibilitet blir de ansatte fornøyde, bekrefter tillitsvalgt Tord Eirik Myrvang.

Oppdragene strekker seg ofte over noe tid. Derfor lar det seg gjøre å jobbe inn for senere å ta seg fri, så lenge det ikke går ut over daglig drift og gjennomføring av prosjekter.

Fraværsoppfølging
Andre tiltak mot sykefravær er tett samarbeid med bedriftshelsetjenesten og tilrettelegging for personer med plager. Opplæring av ledere i sykefraværsoppfølging og refundering av utgifter forbundet med fysisk aktivitet, blir også vektlagt. Regjeringens ekspertgruppe fremmet blant annet forslag om at en større del av regningen skal gå til arbeidsgiver for å få ned sykefraværet. Det er Landro langt på vei enig i.

- På kort sikt er det negativt, men det tvinger bedriftene til å bli flinkere. De vil ikke ha råd til ikke å ta grep, og tjener på det på lengre sikt.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: