Mer fri når nære dør

Stortinget har vedtatt å gjøre det enklere å kombinere jobb med omsorg.
fredag 26. mars 2010
Lesetid: 1 Minutt

Det er ikke klart når endringene trer i kraft, men Kompetanse kommer tilbake med informasjon så fort som mulig. Det er tidligere varslet at endringene skulle tre i kraft fra 1. juli 2010.

Disse rettighetene for arbeidstakere er nå vedtatt:
• Ved pleie av nære pårørende i hjemmet i livets sluttfase gis det rett til permisjon med pleiepenger i 60 dager (nå er det 20 dager)
• Rett til permisjon i 10 dager hvert kalenderår for å gi omsorg til nære pårørende (nå er det ingen dager)
• Tre måneders støtte etter at barnet dør, hvis foreldre og pleiepengemottakere har hatt slik støtte i minst tre år. Gjelder både pleiepenger og forhøyet hjelpestønad. (nå gis det så lenge pleiebehovet varer)

- Bakgrunnen for lovendringen med støtte etter dødsfall er at det er ønskelig å støtte oppunder foreldre som, når pleieforholdet opphører, opplever at de plutselig står uten inntekt etter i lang tid å ha mottatt ytelser fra folketrygden ved pleie av sykt barn. Det kan etter en slik periode ta tid å reorientere seg til jobb, sier rådgiver Jørgen Brostrøm i Infotjenester.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: