Kan sjefen betale boten min?

Hvem skal ta regningen når en arbeidstaker feilparkerer eller bryter fartsgrensen i arbeidstiden?
mandag 1. juni 2015
Lesetid: 1 Minutt

Se for deg at du er på et møte for arbeidsgiveren din og har parkert på en betalt parkeringsplass. Møtet skulle egentlig vært avsluttet klokken 10, men varer helt til klokken 11. Når du kommer ut til bilen din, har parkometeret for lengst utløpt og på ruten ligger et lite hyggelig gebyr fra parkeringsetaten. Hva gjør du?

Arbeidsgiver betaler

På mange arbeidsplasser vil arbeidsgiver akseptere å betale parkeringsgebyr som påløper i forbindelse med reise for arbeidsgiver. Hvis din arbeidsgiver dekker gebyret i eksempelet over som utlegg ved utbetaling på neste lønnsslipp, så må du ikke skatte av beløpet.

Hva skjer hvis du får en fartsbot?

Selv om du kan slippe helt unna med å få arbeidsgiver til å betale parkeringsgebyr, så er det ikke slik at du kan få dekket alle typer bøter skattefritt.

- Arbeidsgiver kan også gå med på å betale bøter av straffelignende karakter som fartsbøter, kjøring med overlast, ulovlig stans eller ulovlig parkering på offentlig vei, men da behandles det som lønn til de ansatte, sier rådgiver Øivind Elvestad i Infotjenester.

Med andre ord må du betale skatt i tilfeller der arbeidsgiver dekker bøter av strafferettslig karakter.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: