Ikke alt på reiseregningen er skattefritt

Hva skal til for at utgifter på tjenestereisen kan refunderes trekkfritt?
tirsdag 26. september 2017
Lesetid: 1 Minutt

Refusjon av utgifter til alkohol på tjenestereiser anses som refusjon av “privatutgift” og skal behandles som trekkpliktig lønn. Naturlig drikke i forbindelse med måltid kan likevel refunderes trekkfritt. Det betyr at ett glass vin eller øl til maten, aksepteres som trekkfri refusjon. Det er ingen klar grense her, men det er klart at hvis du går i baren etter middag og arbeidsgiver dekker dette, skal fordelen behandles som lønn.

Refusjon av utgifter som cover charge, kostnad ved badstue/svømmehall, uttak fra minibar, alkohol, betal-TV, tax-free, kino, konsertbilletter og toalettsaker er ikke nødvendige merutgifter for utførelse av tjenesteoppdrag. Refusjon av denne type utgifter anses som refusjon av “privatutgifter” og skal behandles som trekkpliktig lønn.

For at en merutgift på tjenestereise skal kunne refunderes trekkfritt må den også være en tjenesteutgift (skattebetalingsforskriften § 5-6-11). Trening kan ikke anses for å være en tjenesteutgift. Det er altså ikke tilstrekkelig at det er en merutgift, det må også være en tjenesteutgift.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: