Simployer kan spille en betydelig rolle i virksomheters IT-strategi. Den typiske suksessformelen er å bruke HR-systemet som master på data om person og organisasjon. Dette leveres i en sikker løsning, som samtidig er fleksibel med «API first» som mantra for arkitekturen.
Skattereglene bør endres for å gjøre det mer lønnsomt å jobbe etter fylte 62 år, skriver Regjeringen.no.
Med dagens regler fører skattebegrensningsregelen til at pensjonister som vil øke arbeidsinnsatsen blir skattlagt hardere enn vanlige lønnstakere. Dermed lønner det seg å ta ut litt pensjon, og samtidig redusere arbeidsinnsatsen.
Dette innebærer regelendringene • Skattebegrensningsregelen byttes ut med skattefradrag for alders- og AFP-pensjonister • Særfradrag for alder oppheves • Trygdeavgiften for pensjonsinntekt økes • Minstefradraget for pensjonsinntekt blir likt som for lønnsinntekt • Inntil videre får uførepensjonister og mottakere av visse behovsprøvde ytelser videreført skattebegrensningsregelen, men ikke lenger med samlet beregning for ektefeller
Maksimalt skattefradrag for pensjonsinntekt vil bli årlig fastsatt av Stortinget. Minstepensjonister skal ikke betale skatt. Andre pensjonister vil få fradraget gradvis avkortet.
Vinnere og tapere Det store spørsmålet er jo hvem som taper og vinner på endringene.
Fjerning av særfradrag for alder og økning av trygdeavgiften begrunnes med behovet for å finansiere deler av skatteletten som regelendringene innebærer.
I følge pressemeldingen vil alle pensjonister med under 300.000 kr i bruttoinntekt tjene på endringene - det vil si rundt 2 av 3 pensjonister. Mens AFP-pensjonister i snitt vil tjene 2.900 kr, vil alderspensjonister bare tjene 1.300 kr. De nye reglene vil gjelde alle nåværende og kommende pensjonister, med virkning fra 1. januar 2011.