Simployer kan spille en betydelig rolle i virksomheters IT-strategi. Den typiske suksessformelen er å bruke HR-systemet som master på data om person og organisasjon. Dette leveres i en sikker løsning, som samtidig er fleksibel med «API first» som mantra for arkitekturen.
Ferieloven gir arbeidsgiver rett til å bestemme tidspunktet for ferien. Men arbeidstakeren, eller eventuelt arbeidstakers tillitsvalgte, skal få mulighet til å komme med sine ønsker før ferien fastsettes. Arbeidstaker kan også kreve å få beskjed om ferietidspunktet senest to måneder før ferien starter.
Slutten av april Selv om det er noen unntak fra denne fristen, tilsier den at arbeidsgiver bør planlegge ferieavviklingen i god tid. Skal arbeidstaker avvikle ferie fra og med sankthansaften, skal dette etter lovens hovedregel være klart, og formidlet til arbeidstaker, senest 23. april. Med andre ord; tiden for å avtale ferie fra 23. juni er allerede passert. Avvikler virksomheter ferien etter 1. juli har man fortsatt noen dager til å planlegge ferieavviklingen. Hva sier regelverket?
Har du ikke startet med planleggingen av ferien gir vi deg forslag til plan her:
1) Ønsker Sett en frist for når arbeidstaker kan komme med sine ønsker, eksempelvis 30. april
2) Bemanningsvurdering Arbeidsgiver vurderer deretter arbeidstakernes ferieønsker opp mot behovet for bemanning.
3) Dialog Der arbeidstakerne ikke kan få ferie på ønsket tidspunkt justeres dette av arbeidsgiver i dialog og samarbeid med arbeidstakerne.
4) Kunngjøring Arbeidsgiver gir beskjed om ferietidspunktet.
Husk også at feriedager som de ansatte har tilgode ved årets slutt, vil bli overført til neste ferieår.
Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev
Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.
Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.