Gode relasjoner gir økt verdiskapning

Administrerende direktør Thorfinn Hansen i Infotjenester mener effektiv hverdagsledelse gir økt verdiskapning.
mandag 19. mars 2012
Lesetid: 1 Minutt

Nylig kunne vi lese at svært mange ledere ikke leder. En undersøkelse gjennomført av Lederne ga lignende resultat som en tilsvarende undersøkelse Infotjenester gjennomførte i fjor sommer: Operative ledere bruker mindre tid enn de ønsker sammen med sine medarbeidere.

I fjor høst var Infotjenester sponsor av Gasellekonferansene i regi av Dagens Næringsliv. På konferansene møtte vi naturlig nok mange Gasellebedrifter. Det slår meg at en av årsakene til at disse bedriftene lykkes, er nærheten mellom leder og medarbeidere og evnen disse lederne har til å kommunisere bedriftens strategi og overbevisning. I tillegg viser en undersøkelse PWC utførte, at de er over snittet opptatt av orden og struktur i bedriften gjennom blant annet en tilpasset organisering og profesjonalisert økonomistyring.

Hva kan større bedrifter lære av Gasellene?

Flotte strategidokumenter som ikke kommer lenger enn papiret, er ikke verdiskapende. Strategier skal implementeres og tiltak gjennomføres. Effektiv hverdagsledelse baserer seg på en overbevisning om at implementering av strategier og planer handler mye om gode relasjoner mellom leder og medarbeider. En relasjon som skal nyttes til økt verdiskapning for bedriften.

Derfor er det viktig at ledere har riktige verktøy slik at de kan bruke mer tid sammen med ansatte og kunder i verdiskapende arbeid.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: