Delogue

Jakob Lunøe i Delogue kan ikke forestille seg å vende tilbake til en virkelighet der han kun vurderer ledelse basert på magefølelse.

Lunøe mener at virksomheten er verdt et tosifret millionbeløp mer, fordi de kan dokumentere HR-nøkkeltall som eNPS og medarbeiderengasjement - ved hjelp av verktøy fra Simployer.

– I plattformen er det heat maps, slik at man kan se at det lyser gult når et team ikke lenger vil anbefale sine venner å jobbe her. Så kan jeg dykke ned og se hva årsaken er til at poengsummen har falt. Er det stress, dårlige beslutninger, forskjellsbehandling? Det er enormt viktig! Hvis jeg mister 2-3 personer i et team, koster det millionbeløp å erstatte dem med nye medarbeidere. Så verdien av å vite og kunne se det løpende er enorm - også for ledelsen, sier Lunøe. 

- Det er viktig for meg å kunne følge synspunkter om strategiendringer og ledelse med et tallmessig grunnlag og ikke bare magefølelse. Selskaper som vårt er verdt et tosifret millionbeløp mindre hvis vi ikke har kontroll på og kan dokumentere disse tingene.
Jakob Lunøe CEO i Delogue PLM

– Mange av dem som slutter i selskaper, sier at de forlater dem på grunn av lederne sine. Det er en enorm faktor å ha en god leder, det overstiger både bonus og lønn, og det er også avgjørende når man ansetter nye medarbeider, forteller Lunøe.  

Han følger med på responsraten på målingene og sender gjerne en påminnelse i chatten hvis han synes at flere burde svare.

– Vi har et team i India som har over 90 prosent responsrate. Vi stiller spørsmål hver måned. Det indiske teamet synes det har vært fantastisk at det bare er en mobilapp, så det er superlett å svare. Det er nesten litt gamification over det, i stedet for noe kjedelig multiple choice med 70 spørsmål. Systemet er lekkert, og det betyr faktisk noe i forhold til bruken.

Lunøe liker også å bruke systemet til å opprette pulsmålinger med noen målrettede spørsmål om strategiendringer.

– Det er deilig å kunne gjøre det uten at det må være et stort prosjekt. Det er bare å gå inn og velge noen spørsmål og sende det av sted, og så får man ganske raskt en måling tilbake på: Hva har folk faktisk fått ut av dette? Hva synes de er riktig og galt? Og hvordan tar de det, spør Delogue-direktøren.

Han anbefaler ledere å finne frem resultatene for avdelingen sin slik at de kan sammenligne tallene med andre og vise de anonymiserte resultatene på teammøter.

– Over tid blir det også en vane der medarbeiderne selv etterspør responsen. Det å snakke om resultatene og få medarbeiderne i tale kan løse noen konflikter som ellers godt kunne ligge og ulme i relativt lang tid. Det er noe som kan vokse seg stort over tid hvis man ikke gjør noe med det. Man kan lage så gode undersøkelser som man har lyst til, men hvis man ikke gjør noe med det, så er det jo faktisk bortkastede krefter, avslutter Lunøe. 

Om Delogue PLM

Delogue PLM er en online plattform for produktutvikling innen moteindustrien. Med Delogue PLM kan merker samle all produktdata, administrere prosjekter og kommunisere med teamene og leverandørene sine. Delogues visjon er å gjøre produktutvikling og design mer kreativt, sikkert og feilfritt ved å koble både merke og leverandør i hver fase av prosessen. Delogue PLM ble grunnlagt i 2011, og i dag brukes plattformen i mer enn 60 land. .

Besøk nettsidene til Delogue