Varsler ytterligere forenkling

Statsminister Jens Stoltenberg varsler ytterligere forenkling for næringslivet gjennom tallfestede mål, konkrete tiltak og planer.
tirsdag 8. februar 2011
Lesetid: 1 Minutt

I følge tall fra NHO, bruker norske bedrifter 54 milliarder kroner på lovpålagt kontorarbeid. Nå varsler statsministeren at dette beløpet skal reduseres gjennom planer og tiltak som skal presenteres i løpet av våren.

- I løpet av våren vil vi legge frem et tallfestet mål for å redusere kostnadene bedrifter har for å følge opp krav fra myndighetene. Det skal følges av konkrete tiltak og planer for å nå dette målet, varslet statsminister Jens Stoltenberg i sin tale til Arbeiderpartiets landsstyre tidligere denne uken.
Han minnet om at regjeringen før jul foreslo å fjerne revisjonsplikten for småbedrifter, noe som gir store besparelser for små bedrifter. Dette er av de største forenklingstiltak som noen gang er gjennomført.
- Vi skal selvsagt ikke fjerne regler som er nødvendige på bakgrunn av for eksempel forbrukerhensyn, miljøhensyn, kriminalitetsbekjempelse, helse eller for å sikre fellesskapet inntekter. Dette handler om en fornuftig vurdering av eksisterende regelverk, sa Jens Stoltenberg.

NHO positive
John G. Bernander i NHO er positiv til signalene fra statsministeren.
- En slik tallfesting har vi lenge ment er sentralt, både som mål og virkemiddel, det viser erfaringene fra andre land, sier han til NHO.no. Arbeidet med forenkling må være solid forankret i regjeringen. Det er det nå. Næringsministeren har vært tydelig på å ville levere resultater og det er bra at også finansministeren er med på laget. Sammen har de allerede levert et lenge etterlengtet gjennomslag for NHOs forslag om å fjerne revisjonsplikten for de mindre aksjeselskapene.

Det var i desember at regjeringen la frem forslaget som skal gjøre hverdagen enklere for små bedrifter. Forslaget innebærer at aksjeselskaper med inntekter på mindre enn fem millioner og en balanse på mindre enn 20 millioner kroner, aktivt skal kunne fravelge revisjon.

Forslaget skal opp til behandling i Stortinget til våren.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: