Simployer dokumentarkiv

HRM-system fra Infotjenester

 

Tiden for det papirbaserte personalarkivet er forbi for de fleste, men det er fortsatt mange dokumenter som er knyttet til hvert enkelt arbeidsforhold i en virksomhet.

Hvordan lagre personaldokumenter digitalt? Og hvordan gi tilgang til den enkelte medarbeider og respektive leder, men samtidig ivareta personvernet og sørge for at ikke andre får innsyn?

 

Snakk med oss om dokumentarkiv

 


Med Simployer dokumentarkiv gjør vi det enkelt og trygt å digitalisere personalmappen, uten å være bekymret for om personvernet ivaretas.

Samle alle ansettelses-, lønns- og medarbeidersamtaler, samt andre dokumenter som er knyttet til hver medarbeider på ett sted.

 

 

people

HR
Den digitale personalmappen, tilgangsstyrt og med trygg lagring av dokumenter knyttet til hvert arbeidsforhold.

person

Leder
Trygg lagring av rollebeskrivelse, medarbeidersamtaler og andre personaldokumenter på person. 

person_outline

Medarbeider
Rollebeskrivelse, medarbeidersamtaler og andre personaldokumenter sikkert lagret, men lett tilgjengelig for hver enkelt medarbeider.

 


Dokumentene er lett tilgjengelig for den enkelte ansatte, nærmeste leder og HR, men er beskyttet mot uautorisert innsyn, endringer og sletting.

I tillegg til at personaldokumentene lagres trygt, blir det mindre administrasjon for HR og leder og mer selvbetjening for medarbeidere som har tilgang til egne dokumenter via PC og mobil.

check Dokumentasjon

pan_tool Tilgangsstyring

vpn_key Låsing

filter_list Filtrering

sort Kategorisering

cloud Skybasert

share Deling

lock_open Single sign-on

insert_emoticon Universelt utformet (WCAG 2.0)

En av flere byggeklosser

 

Dokumentarkiv er en av byggeklossene i vårt HRM-system. Simployer består av en rekke moduler, som alle er laget for å gjøre arbeidsdagen enklere for HR, ledere og medarbeidere.

Uansett hva dere trenger i dag, så kan det være greit å vite at alt henger sammen. Dokumentarkiv passer godt sammen med for eksempel:

  • Grunnsteinen Personalregister.
  • Kompetanse hvor dere kan samle all dokumentasjon knyttet til medarbeidernes erfaring, sertifisering, kursing etc. på ett sted og bli varslet ved behov for oppdatering.

Vil du vite mer om fordelene ved vårt dokumentarkiv?

Vurderer dere om virksomheten skal digitalisere og effektivisere HR? Kanskje er dere kommet såpass langt i prosessen at dere vurderer alternative løsninger? Eller ønsker dere en demo og et tilbud? Uavhengig av hvor dere er i prosessen, vi er klare for å hjelpe dere.

Fyll ut skjemaet, og vi kontakter deg helt uforpliktende.

Finner du ikke din bedrift? klikk her

Vennligst ikke skriv personopplysninger her