Utleggstrekk for skattekrav – nye rutiner

Fra 1.11.2020 overføres skatteoppkreveroppgavene fra kommunene til Skatteetaten. Det blir da én felles skatteoppkrever for hele landet.
Øivind ElvestadRådgiver økonomi
torsdag 17. september 2020
Lesetid: 1 Minutt
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Faghjelp. Les mer om Faghjelp her.

5. og 6. termin for 2020

For disse to terminene blir det én felles rapportering for alle utleggstrekk på skattekrav. Dagens ordning med en oppgjørsliste til hver enkelt kommunal skatteoppkrever opphører. Skatteetaten sender ut én samlet preutfylt oppgjørsliste for 5. og en tilsvarende oppgjørsliste for 6. termin 2020.

Innbetaling skal foretas samlet for alle utleggstrekk for skatt. Det kommer ny bankkonto for skatteoppkrever. Dette kontonummeret vil stå på oppgjørslisten arbeidsgiver får tilsendt fra Skatteetaten.Den nye skatteoppkreveren har org.nr. 924 616 733 Skatteetaten – skatteinnkreving.

Fra og med 1. termin 2021

Fra og med rapporteringen for 1. termin 2021 skal utleggstrekk for skattekrav innrapporteres på a-meldingen. Innrapporteringen foretas da for hver kalendermåned.

Betalingsfristene blir som i dag, med seks terminer. Skatteetaten er i dialog med leverandørene av lønns- og personalsystemer slik at programmene tilpasses denne endringen.

Jobber du med HR og stadig møter problemstillinger som dette?

Last ned vår gratis guide: 10 typiske problemer og løsninger for HR-medarbeidere

Del siden: