Trenger ikke være pappa for å ta ut «pappaukene» etter fødsel

I forbindelse med fødsel har far rett til inntil to ukers omsorgspermisjon for å bistå mor. Men det trenger faktisk ikke å være far som tar ut denne omsorgspermisjonen.
Knut Arild Vold, Journalist
schedule tirsdag 20. september 2022
Lesetid: 1 Minutt
Simployers juridiske rådgiver Jørgen Brostrøm sier det ikke nødvendigvis er far som må ta ut "pappapermisjonen" ved fødsel.

De to ukene far har rett til omsorgspermisjon i forbindelse med fødsel er regulert i arbeidsmiljølovens paragraf 12-3.

Det mange ikke kjenner til, er at denne omsorgspermisjonen også kan tas av andre, dersom far og mor ikke bor sammen.

– Det er presisert i loven at dersom mor og far ikke bor sammen, så kan disse to ukene med omsorgspermisjon tas av en annen person som bistår mor. Dermed kan for eksempel en venninne eller bestemor ha rett til fri fra jobben for å hjelpe den nybakte moren, sier Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Jørgen Brostrøm.

Ikke med lønn

Disse to ukene med omsorgspermisjon er i utgangspunktet uten lønn, men en del arbeidsplasser har avtaler som sikrer faren lønn i en eller begge disse ukene.

– Dersom en venninne eller en annen person tar to uker permisjon for å bistå mor, er det nok lite sannsynlig at hennes arbeidsgiver vil innvilge lønn under denne permisjonen. Men hun vil ha rett til fri i disse to ukene for å bistå sin venninne eller datter i perioden etter fødsel, sier Brostrøm.

Rett før eller etter fødsel

Det står ikke spesifisert i loven nøyaktig når disse to ukene med permisjon kan tas ut, men det vanligste er at de tas de to ukene rett etter fødselen.

– Normalt vil denne permisjonen tas ut innenfor 2 uker før fødsel til 2 uker etter fødsel. Arbeidstaker kan ikke kreve at permisjonen deles opp. Det er imidlertid ikke uvanlig at arbeidsgiver godtar en oppdeling i form av at noen dager tas ved fødselen og resten når mor kommer hjem fra sykehuset, sier Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Jørgen Brostrøm.

Jobber du med HR og stadig møter problemstillinger som dette?

Last ned vår gratis guide: 10 typiske problemer og løsninger for HR-medarbeidere

Del siden: