Skatteplikt på personalrabatt for ansatte i transportselskaper utsettes nok en gang

Etter en regelendring som trådte i kraft 1.1.2019 er personalrabatt utover kr 8 000 er en skattepliktig fordel. Personalrabatt på persontransporttjenester fikk utsatt ikrafttredelse til 1.7.2019, deretter utsatt til 1.1.2020 og nå utsatt på nytt til 1.7.2020.
Espen ØrenRådgiver lønn og økonomi
onsdag 30. oktober 2019
Lesetid: 1 Minutt
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Faghjelp. Les mer om Faghjelp her.

Endringene av reglene for naturalytelser i arbeidsforhold som trådte i kraft fra nyttår 2019 omfatter også ansatte og deres familie som benytter transporttjenester som omsettes i arbeidsgivervirksomheten. Skatteplikt forutsetter at prisen for reisen er lavere enn i sluttbrukermarkedet. Rabattfordelen vil være skattefri inntil grensen på kr 8 000, forutsatt at reisetjenestene omsettes i arbeidsgiverselskapet eller et selskap i samme konsern. På grunn av utfordringer med å finne størrelsen på den skattepliktige fordelen ble ikrafttredelsen utsatt for persontransporttjenester (ansatte i busselskaper, togselskaper mm.)

Det betyr at personalrabatter på kort/billetter som kan benyttes til persontransporttjenester til og med 30. juni 2020, ikke skal anses som en skattepliktig fordel. Personalrabatt på persontransporttjenester som kan benyttes fra og med 1. juli 2020 skal behandles i samsvar med de nye reglene for personalrabatter.

Forenklingen som Regjeringen mener disse nye reglene er, er kanskje ikke så enkle likevel?


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: