Skatteplikt på diettgodtgjørelse - skattemyndighetene snur

I saken om skatt på overskudd av diettgodtgjørelse ved reiser i utlandet neste år, har skattemyndighetene nå snudd. Nå legges statens satser fra 1. januar 2011 og ikke satsene av 5. oktober 2010, til grunn ved skattemessig beregning av diettgodtgjørelse i utlandet. Dermed blir det ingen overskuddsberegning.
torsdag 16. desember 2010
Lesetid: 0 Minutt

Skattedirektoratet har i e-post i dag meldt at de nye satsene fra 1. januar 2011 for kost i utlandet skal være skattefrie og trekkfrie.

De holder imidlertid på sin beslutning at satsene per 5. oktober 2010 er de trekkfrie og skattefrie satsene for de andre satsene, kilometergodtgjørelse, passasjertillegg, kostgodtgjørelse på reise uten overnatting i Norge, kostgodtgjørelse på reiser med overnatting i Norge, nattillegg og sats for administrativ forpleining.

- Får vi økning på noen av disse satsene per 1. mars 2011 vil altså denne økningen være trekk- og skattepliktig, sier fagsjef Tor Arne Furuseth ved Infotjenester AS.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: