Skattemeldingen kommer

Fra og med 16. mars begynner Skatteetaten å sende ut skattemeldingen for 2020. Innen 7. april skal alle som får skattemeldingen elektronisk ha fått denne
Øivind Elvestad, Rådgiver økonomi
schedule onsdag 17. mars 2021
Lesetid: 2 Minutter

Du får en epost eller sms når du kan sjekke skattemeldingen sin. Du kan ikke se skattemeldingen før du har fått slik melding.

Skattemeldingen er forhåndsutfylt med de opplysningene skatteetaten har om deg, men det er fortsatt mange poster du selv må fylle ut selv.

Pga. koronasituasjonen og at mange derfor har hatt hjemmekontor har skatteetaten ikke fylt ut fradrag for arbeidsreiser denne gangen. Mange har hatt hjemmekontor og har derfor ikke krav på slikt fradrag dette året. Dersom du likevel skal ha dette fradraget må du derfor fylle ut dette selv.

Mange har tidligere år hatt fradrag for pendlerkostander, dvs. kost. losji og besøksreiser til hjemmet. Pga. koronasituasjonen kan en del ha mindre fradrag for slike kostander i 2020 enn tidligere år. Dette er også forhold somaktuelle personer bør sjekke dette året.

Benytt nettsiden «Min skatt» for å sjekke skattemeldingen.

Postene slik vi kjenner dem fra tidligere er i den nye skattemeldingen erstattet av temaer som hører naturlig sammen:

  • Arbeid, trygd og pensjon
  • Bank, lån og forsikring
  • Bolig og eiendeler
  • Familie og helse
  • Finans
  • Gave og arv
  • Andre forhold

Hvis du endrer et tall, så ser du oppdatert skatteberegning i skattemeldingen med en gang. I skattemeldingen får du veiledning og enkelte svar underveis. Dette gjør det enklere å levere korrekte opplysninger og få riktig skatt.

Når kommer tilgodeskatten?

Skatteoppgjøret kan være ferdig i løpet av en til to uker etter at du leverer skattemeldingen. For å kunne få skattepenger tidligere er det noen betingelser:

  • Du bruker ny skattemelding
  • Du og eventuell ektefelle må levere skattemeldingen
  • Skattemeldingen din må ikke ha blitt tatt ut til kontroll

Det er viktig at du trykker på knappen for å levere den nye skattemeldingen, hvis du er opptatt av å få skatteoppgjøret tidlig. Hvis du ikke leverer den, får du skatteoppgjøret tidligst i juni, forklarer skattedirektøren.

Får du restskatt, mottar du betalingskrav først i august.

Leveringsfristene er ikke endret

Leveringsfristen er som før: 30. april for lønnstakere og pensjonister og 31. mai for næringsdrivende. 

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: LinkedIn twitter