Disse HR-trendene vil prege høsten

Simployers nye konsernsjef tror balanse mellom fleksibilitet og tillit og kampen om å tiltrekke, beholde og utvikle talenter vil prege tiden som kommer. 
Vigleik TakleChief Executive Officer
fredag 1. juli 2022
Lesetid: 2 Minutter

Som ny CEO har jeg kommet inn i en utrolig spennende tid. I tillegg til de mer operative problemstillingene, er HR i ferd med å gjennomgå en større transformasjon - fra å være en administrativ støttefunksjon til å bli en strategisk og forretningskritisk funksjon. Simployer har vært den foretrukne HR-partneren for våre kunder i en årrekke, og denne posisjonen akter vi å beholde.

HR-trender for 2022

De fleste bransjer opplever nå en intens kamp om de beste hodene. En av de viktigste oppgavene for året som kommer handler om å rekruttere, beholde og videreutvikle medarbeidere. Simployer har tatt pulsen på arbeidslivet i Sverige og Norge gjennom rapporten "SimployerPuls 22- et arbeidsliv i endring". Av våre egne eksperter, kundene våre og arbeidstakere har vi fått god innsikt i hvilke behov yngre og eldre arbeidstakere har, hvilke utfordringer vi vil møte med generasjonsgapet og endret kompetansesammensetning.

Større forventning om feedback

Den årlige medarbeidersamtalen har for mange vært ett av få faste kontaktpunkter for leder og medarbeider hvor man snakker om mer enn kun måloppnåelse.

- For å kunne være i forkant av endringer i engasjement og motivasjon hos de ansatte er det viktig å ta pulsen på arbeidsplassen og kunne gjøre konkrete tiltak når det kreves.

Denne innsikten tror vi i Simployer blir stadig viktigere for ledere og organisasjoner- all den tid kampen om de beste hodene fortsetter. Det handler like mye om å beholde kompetanse og videreutvikle denne som å jakte nye kolleger.

Simployer støtter deg på veien

De siste to årene har stått i digitaliseringens tegn og vist både kundene våre og oss hvor viktig HR-teknologi er for å ivareta effektiv personalforvaltning og medarbeiderutvikling. Samtidig har vi også fått bekreftet viktigheten av våre rådgivere som har loset kundene våre igjennom “ukjent terreng” i en krevende periode.

Kombinasjonen av fleksibel HR-teknologi og dyp kompetanse tilpasset lokale behov, tror vi vil være essensielt for alle selskaper i tiden som kommer. Det handler ikke lenger bare om å kunne ha effektive administrative prosesser, men å beholde og videreutvikle den viktigste ressursen i alle selskap; menneskene. Vi vet at selskaper som har motiverte og engasjerte medarbeidere skaper større verdier.

Vi er her for deg som ønsker å inspirere, lede, engasjere og utvikle dine medarbeidere. Vi vil fortsette å investere tungt i løsninger som kombinerer kunnskap og teknologi på en måte som hjelper deg å få ut det fulle potensiale i dine ansatte.


Hilsen

Vigleik Takle
Konsernsjef i Simployer

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: