Koronakrisen: Digitale kurs forhindrer smitte og gir god læring

– Vi har kastet oss rundt og laget digitale varianter av de fleste av våre klasseromskurs. De digitale kursene er selvsagt tilpasset med siste nytt om regelendringer i forbindelse med koronautbruddet, sier Harald Nilsen i Simployer.
Knut Arild Vold, Journalist
schedule tirsdag 31. mars 2020
Lesetid: 2 Minutter

Simployer tilbyr normalt sett en kombinasjon av klasseromskurs på hoteller i de største byene i Norge i tillegg til digitale liveseminarer og e-læring. Koronakrisen har snudd om på tilværelsen også for oss. Nå er det naturlig nok kun digitale kurs som gjelder. Våre dyktige rådgivere har jobbet på spreng for å gi deg kompetansen du trenger akkurat nå.

-Det ble raskt tatt en beslutning om at hotellkurs med mange påmeldte ble gjort om til fullverdige digitale varianter. I tillegg har vi forsterket produksjonen av nye liveseminarer som tilbyr skreddersydd læring oppdatert med de siste endringene i regelverket, sier Nilsen.

Kundekonsulent Ida Ianke forteller om stor pågang på kundeservice siden koronakrisen skjøt fart.

-Det var naturligvis mange som hadde spørsmål rundt gjennomføringen av våre hotellkurs. Heldigvis var vi raskt på banen og kunne tilby digitale alternativer. Vi har fått gode tilbakemeldinger på kursene til nå, og fortsetter å lage nye digitale kurs med temaer som er relevante i forbindelse med koronautbruddet. Simployer skal tilby relevant læring i medgang og motgang, forteller Ianke.

Det eneste du trenger for å delta på et digitalt liveseminar er tilgang til internett og en pc, mobil eller nettbrett med lydmuligheter. Liveseminarene våre er bygget opp som et klasseromskurs, og innledes med en faglig presentasjon fra en av våre dyktige rådgivere. Presentasjonen kan lastes ned i forkant. Du kan også sende inn dine spørsmål via en livechat og få svar på akkurat det du lurer på. Dersom du ikke får sett det digitale seminaret live er et opptak tilgjengelig for deg i tre måneder etter gjennomføringen.

NHO og LO krever at arbeidsløse eller permitterte skal få mulighet til kompetanseheving og regjeringen har signalisert at de er positive til dette, skriver Aftenposten.

-Vi i Simployer følger denne problematikken tett, og ønsker å være en læringsaktør i en slik ny situasjon, sier Ianke.

Hun fortsetter:

-Denne krisen har gjort at hele arbeidslivet er blitt tvunget inn i en digital transformasjon, hvor alle nå har måttet bli kjent med nye digitale verktøy, noe som gir mulighet for læring på nye og spennende måter.

Hva som skjer framover er usikkert. Foreløpig er alle klasseromskurs i regi av Simployer avlyst og erstattet av digitale kursutgaver.

- Det eneste vi vet nå, er at det er stor usikkerhet. Hele samfunnet må forholde seg til veldig korte tidshorisonter. Vi kommer til å fortsette med å lage digitale varianter av våre klasseromskurs fram til påske og antageligvis i tiden rett over påske. Men hva som skjer etter det, kommer jo an på hvordan koronasituasjonen utvikler seg. Uansett hva som skjer, skal vi tilpasse oss og gi kundene våre god læring i alle kanalene vi har, sier senior prosjektleder, Harald Nilsen.

 

Ønsker du å heve kompetansen fra hjemmekontor? Her ser du hvilke kurs vi tilbyr den nærmeste tiden

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: