Infotjenester kjøper Sveriges største selskap innen abonnementsbasert rådgivning

Infotjenester kjøper Sveriges største selskap innen rådgivning på skatt og lønn, og blir dermed Skandinavias største aktør innen abonnementsbasert rådgivning.
Knut Arild Vold, Journalist
schedule mandag 2. mars 2015

NB: Infotjenester og Tholin&Larsson har byttet navn til Simployer etter at denne artikkelen ble skrevet. 

Sarpsborg-bedriften Infotjenester har kjøpt Tholin&Larsson, som er Sveriges største tilbyder av abonnementsbasert juridisk rådgivning og kurs. Tholin&Larsson ble startet i 1970, og har siden da vært et av Sveriges mest anerkjente selskaper for rådgivning innen skatt, lønn og personal/HR.

Tholin&Larsson hjelper flere tusen svenske bedrifter med juridiske svar, og deres juridiske rådgivere blir brukt både av myndigheter og media. Selskapet har også noen av Sveriges mest populære kurs innen skatt, lønn og HR. Rundt 8.000 personer deltar årlig på selskapets populære kurs «Stora Lönedagen» og «Skatteträffen».

Infotjenesters administrerende direktør Thorfinn Hansen sier Infotjenester i flere år har hatt samtaler med Tholin&Larsson, med henblikk på kjøp. Han er svært tilfreds med at partene nå har kommet til enighet.

- Vi ser Tholin&Larsson som den perfekte partner for eksport av våre personal- og lederhåndbokskonsepter og vårt personal- og ledersystem HRessurs, sier Thorfinn Hansen.

Tholin&Larsson leverer det meste av sin skriftlige rådgivning gjennom bøker og permer. Infotjenester har i mange år investert kraftig i nettbaserte leveringsplattformer, som Tholin&Larssons kunder nå vil få tilgang til.

- Vi ser at nettbaserte løsninger skaper bedre kundetilfredshet og større effektivitet hos kundene. Tholin&Larsson har samtidig en meget interessant kundebase for å selge våre produktkonsepter Personalhåndbok, Lederhåndbok og HRessurs Personal og Ledersystem. Disse løsningene har i hovedsak drevet vår sterke vekst i Norge de siste årene, og vi har gjennom etableringen av datterselskapet Stage Competence erfart at svenske virksomheter anerkjenner løsningene våre. Gjennom kjøpet av Tholin&Larsson vil vi få tilgang til et merkenavn og en kundebase som vil gi oss en større tyngde i vårt videre arbeid, sier Thorfinn Hansen.

Fakta Infotjenester AS:

- Etablert 1985
- Omsetning 179 millioner kroner (2013)
- 150 ansatte
- Hovedkontor i Sarpsborg

Fakta Tholin&Larsson AB:

- Etablert 1970
- Omsetning 73 millioner kroner (2013)
- 35 ansatte
- Hovedkontor i Gøteborg

Kontakt for media:

Administrerende direktør i Infotjenester, Thorfinn Hansen. Tlf: +47 901 71 156

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: LinkedIn twitter