Hvem skal gå ved nedbemanning?

Hva sier reglene om hvem som skal gå når bedriften trenger færre ansatte? Klikk på bildet for å se video (ca 2 minutter).
søndag 11. januar 2015
Lesetid: 0 Minutt
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Faghjelp. Les mer om Faghjelp her.

Et av de vanskeligste punktene i en nedbemanningsprosess, er hvem som skal gå. I følge arbeidsmiljøloven skal det gjøres en avveining mellom virksomhetens behov og de ulemper oppsigelsen påfører den enkelte arbeidstaker. Arbeidsgiver må tenke på mange ulike forhold når avgjørelsene skal tas. 

Simployers (tidligere Infotjenester) svært erfarne rådgiver innen arbeidsrett, Torgeir A. Bjørnland, kommenterer i denne korte videoen noen av de viktigste momentene i utvelgelsesprosessen (klikk på bildet over for å spille av). 

Videoens varighet: Ca 2 minutter.

Har dere personalhåndbok i din bedrift? Med Simployer personalhåndbok kan ansatte selv sjekke sine rettigheter og plikter når de lurer på noe - uten å kontakte leder eller HR. Les mer her.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: