Fravalg av revisor bør være sendt Foretaksregisteret før 30. november

Virksomheter som planlegger å velge vekk revisjon fra regnskapsåret 2011 må gjøre dette i så god tid at det er registrert i Foretaksregisteret innen 31. desember 2011.
schedule tirsdag 8. november 2011
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Faghjelp. Les mer om Faghjelp her.

Det vil i praksis si at endringsmelding må sendes innen 30. november, da Foretaksregisteret kan benytte inntil én måned på behandling og registrering, hvis meldingen blir sendt i posten. Ved elektronisk melding via Altinn holder det å sende meldingen senest 10. desember. De samme frister gjelder for øvrig alle andre meldinger virksomheter ønske registrert før nyttår.
En beslutning om fravalg får ikke virkning fra vedtakstidspunktet, i den betydning at foretaket kan unnlate å revidere årsregnskapet. En forsinkelse på noen dager vil føre til at fravalget ikke vil gjelde før 2012. Det er på bakgrunn av et spørsmål fra Revisorforeningen at Finansdepartementet informerer om dette. Svarene fra departementet samsvarer med den oppfatning Revisorforeningen tidligere har gitt uttrykk for, men det har likevel vært viss forvirring rundt hvilke frister som gjelder.

Departementet sier det er kjent med at spørsmålet er reist i andre sammenhenger, og at tidligere uttalelser om dette ikke har avklart spørsmålet. Av merknadene til aksjeloven følger at styrets beslutning om fravalg av revisjon kan gis virkning fra "inneværende regnskapsår". Men dette gjelder altså kun hvis valget er registrert innen nyttår.

En beslutning om fravalg av revisjon som er fattet i tråd med relevante prosessuelle regler for en slik beslutning vil, uavhengig av beslutningstidspunkt, være gyldig i selskapsrettslig forstand.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: LinkedIn twitter