Avviser skattefritt treningsutstyr

Kjøp av treningsutstyr til ansatte har rigide regler, mente Frp. Se hvorfor finansminister Sigbjørn Johnsen ikke vil gi skattefritak på treningsutstyr.
fredag 21. mai 2010
Lesetid: 1 Minutt

- Ansatte kan ikke bruke joggesko eller treningstøy fra arbeidsgiver i fritida uten at fordelen skal innberettes som lønn, fastslo stortingsrepresentant Gunnar Gundersen i et brev til finansministeren.

Dette synes Gundersen var rart sett i lys av utfordringen med inaktivitet, fedme og livsstilssykdommer, og effekten trening har på dette.

- Regelverket burde snarere være romslig enn rigid. Det er ikke spesielt motiverende for ansatte at de får lov å ta med treningstøyet hjem for å vaske det, men ikke bruke det i privat sammenheng. Regelverket bør moderniseres, skrev Gundersen.

Svaret fra Johnsen
I et langt tilsvar ramset Johnsen opp en rekke grunner til at det ikke blir noe generelt skattefritak på arbeidsgivers dekning av ansattes treningsrelaterte utgifter, blant annet:

- Stor forskjell på kollektive treningstiltak og utgifter til den enkelte ansattes treningsutstyr og treningskort
- Personskatt bør i framtiden heller få enklere regelverk, enn nye særordninger
- Treningsutstyr er noe lavtlønnede i mindre grad vil få dekket av arbeidsgiver, og absolutt ikke trygdede og arbeidsledige
- Det er allerede skattefritak på utgifter til trener, hallleie og utstyr til felles treningsopplegg
- Fysisk trening og treningsutstyr er meget omfattende og upresise begreper - avgrensning av skattefritak vanskelig

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: