5 teknologitips for ledere i 2017

Gikk du glipp av lederdagen 2017? Vi har oppsummert noen av hovedpoengene du som leder bør få med deg.
Knut Arild VoldInnholdsprodusent
tirsdag 6. juni 2017
Lesetid: 1 Minutt

Tirsdag 5. juni ble Lederdagen avholdt i Oslo, i regi av Infotjenester. Årets tema var ledelse-teknologi-menneske. 

Gikk du glipp av arrangementet? Her har vi plukket ut 5 av foredragsholdernes beste tips fra Lederdagen 2017. 

 

1. Teknologi må inn i alt strategiarbeid

 

Digitaliseringen gjør at dine fremtidige konkurrenter er teknologibedrifter, uansett hvilken bransje du er i. Anne-Sofie Risåsen, leder av Global Business Services i IBM, advarte ledere som legger strategier uten å ta hensyn til teknologi. 

 

 

 

2. Gjør deg klar for roboter også i din bransje

 

Robotene har allerede tatt en lang rekke jobber, og de vil ta flere jobber i årene som kommer. Techgründer, innovasjonskatalysator og Young Global Leader Silje Vallestad viste mange eksempler på områder hvor roboter og kunstig intelligens tar over menneskelige arbeidsplasser. 

 

 

 

3. Ta i bruk skyløsninger - ikke oppretthold 1997 på arbeidsplassen

 

Mange bedrifter befinner seg fortsatt i 1997, ved at de forsøker å hindre ny teknologi arbeidstakerne bruker hjemme i å innta arbeidsplassen. Det sa lederen for Google Cloud i Norge, Christopher Conradi, da han ble intervjuet av Anne Grosvold. - Ta i bruk skytjenester, ikke vær redd for ny teknologi og ikke forsøk å hindre ansatte i å bruke verktøyene de trenger for å være produktive, var budskapet fra Conradi. 

 

 

 

4. God prestasjonsledelse fremmer innovasjon

God prestasjonsledelse handler om å la ansatte feile, jobbe målrettet for å forbedre seg og tenke utenfor boksen. BI-professor Anders Dysvik advarte samtidig i sitt foredrag mot måling og belønning av prestasjoner, som kan hemme innovasjon og nyskapning. 

 

 

5. Bruk simulering og spillelementer i opplæringen

Ny teknologi gir helt nye muligheter for opplæring i arbeidslivet. Spillutvikler og psykolog Gaute Godager sier at simulering, VR og elementer fra spillbransjen gir helt nye muligheter til å øve på det man skal gjøre på jobben; også når det gjelder samhandling og interaksjon. 

 

 

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: